Crème van aspergesoep met olijfolie en spekrolletje

Een Vlaamse klassieker net iets anders…

Ingrediënten:

  • 600 g witte asperges
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 800 ml water of vleessoep
  • 100 ml room
  • zout
  • Witte wijn
  • Peper
  • 4 eetlepels olie

Schil de asperges en snij ze fijn. Snipper ook de ui en de knoflook en fruit alles samen aan met wat olijfolie. Blus af met de witte wijn en voeg het water toe.

Laat ongeveer 20 minuten sudderen.

Voeg de room, zout en peper toe en breng opnieuw aan de kook.

Heel fijn mengen.

Bereidingstijd : circa 25 minuten

Serveertip :

Met wat druppels frisbittere olijfolie vlak voor het opdienen creëer je een geurbommetje !

Vergezeld van enkel kleine schijfjes Tiroler Speck, wat zuurdesemboord, enkele blaadjes bladpeterselie wordt dit een echte topper.