Gratis verzending vanaf 79 EUR  ACTIE 5% lentekorting - gebruik de code 'Primavera' bij afrekenen!  Gratis 500ml bakken&braden olijfolie bij aankoop vanaf 55 EUR!

Erkend proever / sommelier

(aspirant) Erkend proever / sommelier 

een erkenning van en inzet naar betere olijfoliekwaliteit

De kwaliteit (extra vergine, vergine, lampante) wordt beoordeeld door een chemische analyse én door een menselijke (organoleptische) proefpaneltest. Uit beide beoordelingen wordt finaal de kwaliteit van de olijfolie afgeleid.

attestato ONAOO socio ONAOO

Via de opleiding bij ONAOO in Italië, het oudste instituut ter wereld in deze materie, opgericht door de Italiaanse Kamers van Koophandel, volg ik momentel een tweejarige vervolgopleiding om finaal erkend proever van olijfolieën te worden, en opgenomen te worden in het Nationaal Register.

 

Olijfolie Instituut

Daarnaast maak ik ook vast deel uit van het proefpanel van het Nederlandse Olijfolie Instituut waarbij op zeer regelmatige basis olijfolieën geproefd en geëvalueerd worden op hun kwaliteit. Naast de pure aanduiding van de kwaliteit (extra vergine, vergine, ordinary, lampante) kent dit panel tevens een keurmerk toe, dat een expressie vormt van de smaakkwaliteit binnen het segment van de extra vergine olijfolieën.

 

Het is in beider aangelegenheden dat ik me continu verdiep in proeven, uitwisseling met collega's, en smaken van olijfolieën uit de hele wereld.

 

Wens je meer info over deze bezigheden, ik informeer je graag via mail, telefoon of de contactpagina.

 

+32 475 614 331 - guy@frantoiani.be

 

Pre-loader