
WIE BEN IK?
Gepassioneerd door (Italiaans) eten en drinken heb ik mij toegelegd op extravergine olijfolie, een 100% natuurlijk product, artisanaal en met veel liefde en kunst geproduceerd door vele olijfboeren.
Hiervoor werd Frantoiani gecreëerd. Als ambassadeur van lokale Italiaanse olijfboeren wil ik je graag laten kennismaken met hun producten. En de passie die zij voor hun olijfolie en hun rol als voedzaam en smaakvol ingrediënt hebben, hier uitdragen.
Een continue opleiding, niet enkel voor de titel als “Assaggiatore professionale di olio d’oliva”, maar vooral om mij jaarlijks verder te bekwamen in de positieve geur- en smaakelementen, en herkenning van de negatieve defecten in olijfolie, is essentieel.

Dit doe ik voornamelijk aan O.N.A.O.O., het oudste instituut voor de opleiding voor olijfolieproevers, gevestigd in Imperia, en gesticht door de Kamers van Koophandel. Maar ook andere opleidingsinstituten worden bezocht. En uiteraard is de kennisuitwisseling met de olijfboer en de olijfolieperserij super interessant: leren in en van de praktijk!
Tevens maak ik ook deel uit van een testpanel in Nederland waarbij olijfolie blind geproefd wordt, en daarbij conform de voorschriften van het IOC objectief beoordeeld en gequoteerd wordt.
Hier proef ik olijfolie aangebracht door groothandels, supermarkten, importeurs en producenten. Een mooie mix om het kaf van het koren qua geur en smaak (want blind geproefd voor alle duidelijkheid) te kunnen onderscheiden.
Mijn aanbod
Voor eenieder die graag met échte extravergine olijfolie (100% natuurlijk en supergezond) aan de slag gaat in zijn of haar keuken.
Voor eenieder die graag zijn of haar gasten aan tafel een gebalanceerde lekkere extravergine olijfolie voorschotelt, aangepast aan de keuken of de smaakstijl van het restaurant. Om hiermee alvast in de smaaksfeer te komen voor de navolgende gerechten.


WELKE MEERWAARDE?
3 kernwaarden drijven steeds boven die allen teruggaan op het gedachtengoed van de
terroir van de olijf:
- Kwaliteit, 100% natuurlijk, artisanale productie
- Lokale teelt, oogst en productie, alles in eigen handen (100% regionaal, bij blends voor de keuken 100% puur Italiaans)
- Een uitgelezen selectie van monocultivars en regionale blends
- Mooie vormgeving van flessen, zowel voor eigen keukengebruik als voor geschenkideeën
Voor horeca hebben wij een onderscheiden aanbod voor de keuken en het restaurant.
In de keuken extravergine olijfolie in grotere volumes, in diverse smaakprofielen beschikbaar, perfect geschikt voor gezonde keukencreaties.
Aan tafel suggereer ik het gebruik van flessen om de klanten te verwelkomen met vers uitgeschonken geurige olijfolie. Passend aan jouw keuken doe ik enkele voorstellen, worden deze uiteraard geproefd, en vervolgens een finale selectie gemaakt.
Indien je eigen olijfoliekarafjes wil gebruiken, kan uiteraard grotere volumes geleverd worden.