Blog2023-10-30T08:48:02+00:00

BLOG

Algemeen

Van olijf naar olijfolie

Olijfolie wordt gemaakt met ultramoderne machines. Ze zorgen voor een perfecte hygiënische persing van de olijven afhankelijk van de variëteit, de rijpheid en de wens van de olijfboer.

Hoelang kan je olijfolie bewaren?

Olijfolie is een natuurlijk product dat niet onbeperkt houdbaar is. Met deze tips bewaar je jouw olijfolies in optimale omstandigheden.

Over de teelt en oogst van olijven

Ook bij olijfboeren heeft de tijd niet stilgestaan. Olijfbomen worden grondig gemonitord, ze krijgen gepaste bewatering, er is veel aandacht voor hoe ze kunnen groeien in harmonie met hun biodiverse omgeving… Al die innovaties komen de kwaliteit van de olijfolie ten goede.

Waarom olijfolie gezond is

Olijfolie is gezonde olie. Ze bestaat voor 100% uit olijven, koud geperst, zonder enige toevoeging of chemische behandeling. Maar hoe gezond zijn olijven? En is olie geen vet? Hoe kan ze dan gezond zijn? … Klaar voor een beetje wetenschap?

Recepten

Spaghettini al limone

Spaghettini al limone 🍋, een zomers lekkere en frisse pasta, met een ruime aanwezigheid van citroenen.

Choco met olijfolie

Een chocoladecrème met hazenoten en extravergine olijfolie als gezonde (nu ja 😉), maar vooral eerlijke en lekkere smeerpasta voor je boterham, croissant, ...

Quinoa con verdure

Vandaag een veganistisch recept: quinoa met groenten. Je kan een dergelijke quinoa in elk seizoen klaarmaken, en je groenten wat aanpassen aan het specifiek seizoen.

Titel

Go to Top