Gratis verzending vanaf 79 EUR (BE)  Schrijf je in op nieuwsbrief en ontvang 5% korting!  Vragen? Ik geef je graag advies !

- Producent: Olio Decimi
- Regio: Umbria


"L’uomo e la macchina, insieme, sono in grado di tradurre il buono dei frutti raccolti"

Graziano, Romina en Margherita uit Umbria vormen een hechte familie met een sterk project: uitmuntende extra vergine olijfolie maken, Olio Decimi. De ingrediënten? Prachtige olijven, verwerkt met liefde, traditie en heel veel ervaring.

Graziano, Romina en Margherita zijn "olivicoltori e frantoiani per passione" (gepassioneerde olijventelers en -molenaars). Vanuit die passie bouwden ze een mooie onderneming. Eentje die zorg draagt voor het grondgebied en zijn biodiversiteit. Met hun eigen molen maken ze vloeibaar goud van hun zelf geteelde olijven.Hun olijfgaarden liggen op de heuvels rond de oude Umbrische dorpen Bettona en Collemancio di Cannara. Ze reiken tot aan de middeleeuwse abdij van San Felice in Giano dell'Umbria.

De familie werkt vanuit een diepgeworteld respect voor de natuur en wat zij ons geeft. Ze zoekt dus voortdurend naar oplossingen om zo milieuvriendelijk te telen en de biodiversiteit in haar olijfgaarden te bevorderen. Het vak van de oliemolenaar bestaat er volgens hen in om alle aroma's en smaken van het fruit te onthullen. Dat is een delicaat proces.

Of zoals ze zelf zeggen: "L’uomo e la macchina, insieme, sono in grado di tradurre il buono dei frutti raccolti" (het is aan mens en machine om samen het goede van de geoogste vruchten te vertalen). En dat is precies wat zij doen, in een reeks prachtige olijfoliën, zowel blends als monocultivars.

Wat bekroond is geworden met een constante score van 97 (editie 2022) in Flos Olei als een van de toonaangevende producenten in Umbria.

Producten van Olio Decimi

Om je vingers bij af te likken

Moraiolo
Populair
Nieuw
Pre-orderen
Uitverkocht

: In stock (4 producten)

Product Type: Olio extravergine

Verkoper: Olio Decimi

De Moraiolo is een oude variëteit die kenmerkend is voor Umbria. In deze olijfolie wordt deze vrucht met kracht en macht uitgedrukt zonder het smaakevenwicht uit het oog te verliezen. Het is echt een uiting van het Umbrische karakter! Intense...

€ 7,90
Inclusief BTW
100 ml
250 ml
500 ml
2022 - 2023
2020 - 2021
2021 - 2022
Umbria
Emozione
Populair
Nieuw
Pre-orderen
Uitverkocht

: Niet in voorraad

Product Type: Olio extravergine

Verkoper: Olio Decimi

Gemaakt van een mengsel van olijven van de variëteiten Moraiolo, Frantoio, Leccino en San Felice, waarbij wordt getracht de kenmerken van elke variëteit in evenwicht te brengen. Intense en elegante aroma's openen met goed gedefinieerde kruidachtige noten, gecombineerd met sensaties...

€ 14,50€ 9,00
Inclusief BTW
250 ml
500 ml
2021 - 2022
2022 - 2023
Umbria
Pre-loader