Gratis verzending vanaf 79 EUR  ACTIE 5% lentekorting - gebruik de code 'Primavera' bij afrekenen!  Gratis 500ml bakken&braden olijfolie bij aankoop vanaf 55 EUR!

- Producent: Olio Roi
- Regio: Liguria


"L'olio d'oliva è il succo della felicità"

Wie Badalucco zegt, zegt Olio Roi. De familie Boeri is alomtegenwoordig in dit dorpje in Liguria en reeds vijf generaties gepassioneerd bezig met olijven en olijfolie. Giuseppe (Paie Pepin) was de eerste. Na hem kwamen Battista (Batì), Giuseppe (Pippo), Franco (Caficcio) en Paolo (Caf).

Olio Roi legt zich toe op de teelt en de productie van Taggiasca olijven. De Boeri’s willen hun ‘terroir’ over de hele wereld promoten door de verkoop van hun producten - van olijfolies tot sauzen. De geschiedenis van de familie Boeri begon in 1900 toen Giuseppe (Pepin u Roi) een oliemolen bouwde met hout en steen uit de vallei. Dit was het begin van een lange reis die nu verdergezet wordt door Paolo, vijfde generatie, die samen met zijn vader al zijn tijd en passie in de familiemolen steekt.




Olio Roi produceert extra vergine olijfolie van de hoogste kwaliteit, echte cru, extra millesimato. Ze selecteren daarvoor de beste lokale Taggiasca olijven, geoogst in hun eigen olijfgaarden (45 hectare) en bij bevriende olijfboeren. De olijfgaarden liggen tussen 60 en 500 meter boven de zeespiegel, omgeven door mediterraan struikgewas en kastanjebossen. Het zijn de terrassystemen die hun olijfolie zo bijzonder maken. Als het regent, blijft het water immers niet in de grond staan, maar wordt het via de helling afgevoerd. Dit geeft de olijven een unieke smaak. Ook de zee en de kruiden die in het wild in de omgeving groeien, beïnvloeden de smaak. Want ook al zijn we bijna in de bergen, tussen de verwrongen olijfbomen en droge stenen muren ruik je nog altijd de zilte zeelucht.

De olijfoliepers van Olio Roi (Frantoio Roi) is ondergedompeld in de kleuren en geuren van de Argentina vallei. Het bedrijf bevindt zich in het binnenland van San Remo, aan de westelijke Ligurische Riviera. Frantoio Roi is tevens een onderwijscentrum voor de Slow Food Universiteit voor Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo. De studenten worden regelmatig meegenomen voor een bezoek aan de molen en de olijfgaarden om te leren over de technieken die in West-Ligurië worden gebruikt.

Recept uit de regio: Farinata Di Ceci

Een aanrader van de producent

Ingredients

  • Water 900 ml
  • Chickpea flour 300g
  • Roi Extra virgin olive oil 50 g
  • 10 g salt


Preparation

To prepare Farinata, put in a bowl the chickpea flour and created the classic form of a fountain; then pour in the middle, a bit 'at a time, water. Mix everything well, being careful not to form lumps, until the mixture is liquid and homogenous. Cover with plastic wrap and let rest the mixture out of the fridge from 4-5 hours up to 10 hours, mixing occasionally. After this time, you will notice the foam on the surface: remove it with a slotted spoon and stir. Add to mixture 50 g. of Roi oil and salt and mix again.

Grease 3 baking trays of 32 cm in diameter with the remaining amount of oil (the tradition provides for copper or aluminum pans, but you can also use a simple non-stick pan), and with a ladle put the mixture of chickpeas. Equalize the thickness with the aid of a fork to ensure a homogeneous cooking, then bake in oven preheated to 250  and cook in the lower part of the furnace, in contact with the bottom, for the first 10 minutes. If the oven used is ventilated hold it only 7-8 minutes at a temperature of 220  and then proceed normally. After this time, move the pan on top of the oven and cook for another 10-15 minutes depending on your oven, until the porridge does not result in a nice golden brown colour. Add pepper if needed.

Producten van Olio Roi

Om je vingers bij af te likken

Olive Taggiasche denocciolate asciutte
Populair
Nieuw
Pre-orderen
Uitverkocht

: In stock (2 producten)

Product Type: Culinaria

Verkoper: Olio Roi

De Roi Taggiasca ontpitte olijven worden geselecteerd, in pekel gezet en ontpit. Taggiasca is een kleine olijf die een hoog percentage olie bevat. De zoutoplossing geeft aan de olijf een betere textuur, geur en vlezigheid. Uitstekend bij aperitieven, voorgerechten en...

€ 6,50
100 gr
2020 - 2021
Liguria
Carte Noire DOP
Populair
Nieuw
Pre-orderen
Uitverkocht

: In stock (9 producten)

Product Type: Voor bakken en braden

Verkoper: Olio Roi

"Carte Noire" is de primus inter pares van DOP gecertificeerde Taggiasca olijven. Het is een elegante extra vergine olijfolie, net als zijn naam en zijn retro verpakking. De betere creatie van een DOP Riviera Ligure Riviera dei Fiori met de...

€ 2,95
250 ml
500 ml
2020 - 2021
Liguria
Cru Gaaci DOP
Populair
Nieuw
Pre-orderen
Uitverkocht

: In stock (1 product)

Product Type: Voor bakken en braden

Verkoper: Olio Roi

Een speciale selectie olijven, geoogst in de biologische olijfgaard Roi Gaaci in Badalucco, 500 meter boven de zeespiegel, met 40% groene, 50% witte en 10% zwarte olijven. Deze goudgele olijfolie, die in de neus opent met waarnemingen van licht fruitige...

€ 2,95
250 ml
500 ml
2020 - 2021
Liguria
Cru Gianca DOP
Populair
Nieuw
Pre-orderen
Uitverkocht

: In stock (6 producten)

Product Type: Voor bakken en braden

Verkoper: Olio Roi

Een speciale selectie olijven die geoogst zijn in de olijfgaard Ricca in Colombiera, Poggi di Imperia, op 60 meter boven zeeniveau, vlak bij zee. Met 30% groene olijven, 50% halfrijpe en 20% zwarte. Deze olie wordt gekenmerkt door de geur...

€ 2,95
250 ml
500 ml
2020 - 2021
Liguria
Cru Golf SanRemo DOP
Populair
Nieuw
Pre-orderen
Uitverkocht

: In stock (14 producten)

Product Type: Voor bakken en braden

Verkoper: Olio Roi

Een speciale selectie van olijven die met de hand worden geoogst in de olijfgaard van het historische "Circolo Golf degli Ulivi" in San Remo, gelegen op de eerste heuvel van San Remo. Extra olijfolie van eerste persing Taggiasca, in zuiverheid....

€ 5,90
500 ml
2020 - 2021
Liguria
Olive Taggiasche denocciolate in olio (180gr)
Populair
Nieuw
Pre-orderen
Uitverkocht

: In stock (10 producten)

Product Type: Culinaria

Verkoper: Olio Roi

De Roi Taggiasca ontpitte olijven worden geselecteerd, in pekel gezet en ontpit. Hierna worden ze in potten met extra vergine olijfolie gedaan De Taggiasca is een kleine olijf die een hoog percentage olie bevat. Hij is erg lekker, bitter en zout....

€ 8,90
180gr
2020 - 2021
Liguria
Cru Morgaa DOP
Populair
Nieuw
Pre-orderen
Uitverkocht

: In stock (6 producten)

Product Type: Voor bakken en braden

Verkoper: Olio Roi

Een speciale selectie olijven die geoogst zijn in de olijfgaard Roi Morgaa in Montalto Ligure, 250 meter boven de zeespiegel, met 20% groene, 50% halfrijpe en 30% rijpe olijven. Het is een zoete olie, met een licht bittere en kruidige...

€ 2,95
250 ml
500 ml
2020 - 2021
Liguria
Pre-loader