Producent: Ciccolella
Regio: Puglia

Frantoiani - Olijfolies uit Trentino

Fare qualità e cultura dell’olio per noi significa continuare ad innovare la tradizione del territorio pugliese. Una vera e propria mission.

De familie Ciccolella bezit al sinds 1878 grote stukken land in de provincie Bari. Met ongeveer 8.000 bomen van de variëteiten Coratina en Ogliarola barese beslaat de olijfgaard van Ciccolella een gebied dat zich uitstrekt in de buurt van de steden Giovinazzo, Molfetta en Terlizzi ten noorden van Bari, het hart van de Apulische olijvenproductie.

Al meer dan vier generaties lang wijden alle leden van de familie zich met passie aan de zorgvuldige verzorging van de olijfbomen en zien hun inspanningen beloond met de oogst van een uitstekende vrucht waarvan, na het maalproces met traditionele stenen molenstenen, een echt ‘geel goud’ wordt verkregen.

Vandaag de dag creëert het bedrijf, geleid door Giuseppe Ciccolella, extravergine olijfolie van superieure kwaliteit, het resultaat van gepassioneerd werk in het veld en vakkundig beheer van de beste technologische middelen.

De groene aanpak en het gebruik van duurzame landbouwpraktijken kenmerken onze filosofie: “We erven de aarde niet van onze voorouders, we lenen haar van onze kinderen.”

Met deze waarden wijdt Giuseppe Ciccolella zich persoonlijk aan de teelt van de olijfboom en aan alle stadia van het transformatieproces, van de olijfoogst tot het persen en bottelen.
Het resultaat is een extra vergine olijfolie van superieure kwaliteit die alleen wordt verkregen met olijven van de boerderij. Een extra vierge olie die zich onderscheidt door zijn organoleptische eigenschappen, geur, kleur en smaak die typisch zijn voor de cultivar.