Producent: Frantoio Bonamini
Regio: Veneto

Frantoiani - Olijfolies uit Trentino

"Il buon olio di frantoio a casa tua"

De kwaliteit van het Italiaanse product, de passie voor het grondgebied en de plaatselijke tradities, een open oog voor de wereld en voor gastvrijheid maken van Frantoio Bonamini een van de meest symbolische voorbeelden van symbiose tussen geschiedenis en evolutie.

Gedreven door een diepgewortelde geschiedenis van liefde voor het product en het grondgebied, runnen Giancarlo en Sabrina Bonamini de historische oliemolen met grote bekwaamheid.

De heuvels van de provincie Verona (onderdeel van de Veneto regio) zijn in de hele wereld beroemd als het oorspronkelijke gebied van prestigieuze wijnen zoals Recioto di Soave en Amarone della Valpolicella.

In het hoogste deel van deze heuvels, op het meest ondoordringbare terrein met smalle terrassen, worden al vele jaren olijfbomen van de inheemse cultivars Grignano en Favarol en van typische nationale cultivars geteeld.

Gezien de bijzondere kenmerken van het gebied worden alle teeltwerkzaamheden, inclusief de oogst, met de hand verricht, zodat de olijven intact blijven totdat zij in onze oliemolen aankomen, waar zij door middel van een continu systeem van koude extractie worden omgevormd tot extra olijfolie van de eerste persing met een bijzondere fijnheid en geur.

Frantoio Bonamini is één van de weinige olijfboeren in de Hall of Fame van Flos Olei. Jarenlang met topscores en dit jaar wederom 100/100 in Flos Olei 2022, dan is deze erkenning verdiend!