Producent: Viola
Regio: Umbria

Frantoiani - Olijfolies uit Trentino

"Prendila sul serio ma sul serio a tal punto che a settant’anni, ad esempio, pianterai degli ulivi non perché restino ai tuoi figli ma perché non crederai alla morte pur temendola, e la vita peserà di più sulla bilancia"

Voor Marco Viola vertegenwoordigt de olijfboom de stamboom van zijn familie. Aan de wortels stonden Biagio en Lucia, die al in de 19e eeuw de liefde voor de olijventeelt doorgaven aan hun zoon Ferdinando. Het zou Ferdinando’s zoon, Diamante, zijn die ondernemersgeest zou toevoegen aan het Viola verhaal, door het bebouwde land uit te breiden tot 30 hectare en de eerste Viola oliemolen te openen in het kasteel van Sant’Eraclio.

Biagio Viola, de zoon van Diamante en de vader van Marco, werd de bewaker van de emoties van de familie die verbonden zijn met het land en met deze buitengewone vrucht die de olijf is, een groene en gulle parel maar veeleisend in zijn respect voor tijd en natuur. Daarom leeft de familie Viola al 150 jaar in symbiose met de olijfboom, dankbaar voor de zon die hem doet groeien, bang voor de vorst die zijn vruchten zou kunnen ruïneren, maar altijd verdedigend met geduld, respect en toewijding.

Marco heeft een diepe dankbaarheid voor de olijfboom en besteedt daarom nauwgezet zorg en aandacht aan alle stadia van de productie: van de oogst tot de tafel van de consument.

Een toppproducent uit Umbrië die jaar na jaar voortreffelijke olijfolie van de hoogste kwaliteit voortbrengt.