Producent: Agririva
Regio: Trentino

Frantoiani - Olijfolies uit Trentino

"Passione, Qualità e Territorio"

De geschiedenis van Agraria Riva del Garda gaat terug tot in 1926, in de aloude tradities van de Alpenbewoners om zich te verenigen in hun harde landbouwbestaan. De frantoio zelf is gestart in 1965, en is ondertussen uitgegroeid tot een speler van formaat, met behoud van aandacht voor haar coöperatief gedachtengoed met een 300-tal kleine olijf- en wijnboeren.

De kwaliteit en het unieke karakter van hun producten zijn het kenmerk van het grondgebied, een rijkdom die dagelijks tot uiting komt in nauwgezet werk en een passie voor detail in elke fase. Rechtstreeks van het veld tot de consument, met een duidelijke voorkeur aan korte leveringsketens en lokale producten (prodotti a Km zero).

Zich vertrouwend op een lange traditie, een schare lokale en trotse boeren, de innovatiekracht van een toekomstgerichte coöperatie, is het niet verwonderlijk dat Agrariva in 2020 door het toonaangevende Gambero Rosso bekroond is met de titel ‘Frantoio dell’anno‘.

Flos Olei bekroond deze producent met een score van 99 in haar editie 2022, een teken van jarenlange bevestiging in de kwaliteit van olijfolie.