Producent: Olio Mimi
Regio: Puglia

Frantoiani - Olijfolies uit Trentino

"La forza di un seme di farsi strada fino al cielo. La forza di un sogno e della voglia di tenere in vita quanto di piu prezioso possediamo: l'amore."

Het begon met een passie, een droom, een ambitie. Mimi’s passie. Het wordt in realiteit gebracht door zijn familie.

Olio Mimì is een verlangen, een toewijding, een enorme leegte die de huidige producenten geprobeerd hebben te vullen door de grote droom van een man voort te zetten. Mimì was Domenico Conserva, en deze droom of ambitie wordt nu voortgezet door zijn familie: de twee broers, Donato en Michele, en zijn vrouw Giuditta.

Mimì’s echte passie, degene die hem echt ver weg bracht met zijn gedachten, degene die in zijn bloed stroomde als het sap in zijn geliefde bomen, was extravergine olijfolie. Hij kon zijn droom echter niet waarmaken. In respect naar hem wordt zijn ambitie nu realiteit gemaakt.

Vandaag produceert Olio Mimi olijfolie op een zo gezond en respectvol mogelijke manier, omdat dit de manier was waarop Domenico, “Mimì”, zou hebben gewild dat zijn bedrijf zou zijn, een voorbeeld van onderzoek, kwaliteit en toewijding aan de aarde.

Op deze manier is in elke olijf die we oogsten, in elke vierkante centimeter van ons land, in elke druppel van deze gouden geurende olijfolie, Mimi toch ergens aanwezig om van zijn droom te genieten.

Dit resulteerde in een gamma extravergine olijfolie die tot het beste van Puglia behoort. Reeds jarenlang werd en wordt Olio Mimi tot de absolute top van Italiaanse producenten gerekend door de Flos Olei.