Producent: Querciamatta
Regio: Toscane

Frantoiani - Olijfolies uit Trentino

Fermamente in movimento

Querciamatta heeft één motto in hun bestaan: intuïtie, experimenteren, transformeren, spelen, vieren.

Zij dansen op blote voeten bij zonsondergang, een luxe voor wie ervan weet te genieten. Zij werken met enthousiaste jonge mensen die schoonheid vinden in hun dagelijks leven.In Toscane zijn zij, voor de oude wijnstokken in weerbarstige grond, voor de olijfolie die goud en licht is, om kunst te ervaren als een extravagante manifestatie van het zelf. Een droom werkelijkheid te laten worden, in deze 13 hectare grote zakdoek van vrijheid.

Een plek die meer dan 20 jaar verlaten was, teruggevonden en opnieuw uitgevonden. Een gehucht met 4 gebouwen, elk met zijn eigen karakter maar alle 4 met één visie. Het project ‘ziet’ wijn, olijfolie, evenementen en wijdverspreide gastvrijheid, met een sterke karakterisering van kunst gecombineerd met de landelijke wereld.

Hun gebied is gewijd aan het verbouwen van olijven, maar heeft (nog) geen bekend terroir voor wijn. Hun uitdaging is om hier, op onbekend terrein, een wijn te maken die het verhaal van Querciamatta vertelt, en die uitdaging hebben zij van harte aangenomen! Het hele project is bedoeld om een sterke duurzame connotatie te hebben, te beginnen met biologische landbouw, om het milieu om hen heen zoveel mogelijk te respecteren, zo dicht mogelijk bij het traditionele systeem maar met een innovatieve geest. Het herstellen van de organische dynamiek van dit land zal hun doel en hun grootste voldoening zijn.