Producent: Tenute Cristiano
Regio: Calabria

Frantoiani - Olijfolies uit Trentino

"Alla scoperta di nuove tradizioni con eredità centenaria."

Een familielandgoed met honderdjarige bomen met uitzicht op het helderblauwe water van de Middellandse Zee in Lamezia Terme, Calabrië en een arts, Isabella’s grootvader, die geloofde in de buitengewone gezondheidsvoordelen van extravergine olijfolie van hoge kwaliteit.

Isabella groeide op met haar zus en haar neven en nichten in de olijfgaarden van de familie, met een oprechte liefde voor het prachtige landschap.

Zij leerden allen de seizoenen te volgen, het langzame groeiproces dat kalmte en empathie voor de cycli van de natuur vereist. Geïnspireerd door dit belangrijke erfgoed blijft haar familie, nu in de derde generatie, investeren in kwaliteit, innovatie en duurzame landbouw, waardoor Tenute Cristiano beschikbaar is voor kenners die op zoek zijn naar een uitstekende Italiaanse extravergine olijfolie.

Italië is de uitdrukking van een eeuwenlange traditie van kunst, vakmanschap, aandacht voor details en het vermogen om schoonheid te creëren.

Als ambassadeurs van dit buitengewone erfgoed heeft de familie Cristiano besloten om onze premium extravergine olijfolie aan te kleden met een unieke fles.

Een eerbetoon aan hun prachtige grondgebied en aan hun rijke geschiedenis. De vruchtbare grond, de kristalheldere Middellandse Zee en verre mythen staan immers centraal in hun verhaal.

Het mysterieuze profiel op hun etiket stelt Ligea voor, een van de drie sirenen die Odysseus tevergeefs probeerde te betoveren met haar mooie stem.

Dit ontwerp is geïnspireerd op een oude munt waarop het sensuele schepsel staat afgebeeld en die gevonden werd in de buurt van een van hun olijfgaarden, naast de vondsten van de machtige Griekse polis Terina (ca. 400 v. Chr.) in Lamezia Terme, Calabrië. De oorbel stelt in plaats daarvan een tandwiel van de oude molen voor.

De mogelijkheid dat een oude polis verborgen kon liggen onder het prachtige mediterrane struikgewas ontstond voor het eerst in 1865, toen bij toeval een gouden diadeem en juwelen uit de 4e eeuw v. Chr. werden gevonden, die vandaag bewaard worden in het British Museum van Londen.

De ontdekking van de “schat” en de bijzondere ligging van de overblijfselen van deze polis brachten de archeoloog Paolo Orsi er in 1922 toe te geloven dat het om het verloren Terina ging.

Tegenwoordig is naast hun olijfgaard, Giardini Renda, nog een deel van de ruïnes van de oude stad zichtbaar, terwijl de prachtige munten worden bewaard in het Museo archeologico Lametino van Lamezia Terme.