Een zomers lekkere risotto, ditmaal met sinaasappel en krokant gebakken scampi.
In een brede pan fijngesnipperde rode ui op een middelmatig vuur aanfruiten in olijfolie, de risotto rijst toevoegen. Roer en laat de korrels kort meebakken.
Blussen met een scheut witte wijn, en vervolgens de (vis- of groente)bouillon stapsgewijs toevoegen. Zorg dat de risotto steeds voldoende vochtig blijft, en dat je steeds hete bouilon toevoegt in kleine hoeveelheden.
Een sinaasappel pellen en ontvliezen, en in stukjes snijden. Een beetje sinaasappelsap mag je straks ook bij de risotto voegen.
De scampi krokant in olijfolie kort aanbakken.
Zodra de risotto beetgaar is, de sinaasappelstukkjes en de scampi toevoegen, omroeren, en af het vuur halen.
Besprenkel nog overvloedig met olijfolie met sinaasappelsmaak en deze topper is klaar om gesmaakt te worden!