Als voorgerechtje (primo piatto) of een lunch, een salade van rivierkreeftvlees op een bedje van rucola, vergezeld van een purée van verse venkel.
De venkelpurée maak je eenvoudig en snel door het wit gedeelte van de venkel in stukjes te snijden, en te koken tot hij zacht is. Afgieten, en vervolgens met een mixer pureren. Laten afkoelen, en uitwringen in een neteldoek om een droge massa te verkrijgen.
De purée vervolgens op smaak brengen met een beetje fior di sale (zout) en peper, uiteraard extravergine olijfolie en – indien je fan van de anijssmaak bent – kan je ook in een vijzel wat venkelzaadjes pletten en toevoegen aan de purée.
Dresseren op de bordjes, nog wat extra olijfolie erover sprenkelen, en wat een kleine venkelstengel als decoratie, en klaar is dit !
Buon appetito !
PS: uiteraard kan je ook garnalen, of zelfs vis gebruiken in plaats van de rivierkreeftjes.
PS2: ben je geen fan van rucola, kies dan voor een andere hartige slasoort. Veldsla of een slamix zal zeker geen mal figuur slaan.