Torta al limone

Een luchtige taart met citroengeur en -smaak: zo maak je hem!

In deze wintermaanden, vooruitijkend en verlangend naar de lente, is het wel fijn om een taart te maken met frisse zomergeuren. Een gezonde, lichte en zachte cake met een smaak waar iedereen van zal houden!

Het recept bevat geen boter, maar wel extra vergine olijfolie, zoals bijvoorbeeld Primofiore van Frantoio Scalia. Het resultaat is veel gezonder en bijzonder van smaak.

Ingrediënten voor de taart:

  • 300 g 00 meel
  • 3 verse eieren
  • 100 ml Primofiore extra vergine olijfolie
  • 180 g suiker
  • 100 ml melk
  • geraspte schil van 4 biologische citroenen
  • 40 ml biologisch citroensap
  • bakpoeder

Tips voor het bakken

Nadat de eieren zijn geklopt en alle ingrediënten beetje bij beetje zijn toegevoegd, vet en bebloem je een cakevorm van 24 cm en giet je het mengsel erin. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 170° gedurende 40 minuten, waarbij je steeds de gaarheid controleert met de traditionele tandenstoker-methode.

Tips voor het citroenglazuur

Je kan deze heerlijke taart afmaken met een gemakkelijk citroenglazuur dat je in een oogwenk klaar hebt. Je gebruikt 125 g poedersuiker en het sap van een halve citroen: voeg ze samen en klop tot je de juiste consistentie hebt.

Bestrijk de helft van de cake met glazuur en versier met in plakjes gesneden amandelen. Versier de andere helft met poedersuiker.

Extra tip

Heb je onvoldoende citroensap in huis, dan kan je ook de Olio aromatizzato al limone van Frantoio Scalia gebruiken.

Met dank aan Frantoio Scalia voor de inspiratie!