Blog2023-10-30T08:48:02+00:00

BLOG

Algemeen

De ene olijfolie is de andere niet

Als je echt de tijd neemt om olijfolies te degusteren, zal je al snel merken dat er een enorme variëteit aan smaken is. Dat komt enerzijds door de veelheid aan cultivars en anderzijds door de uitgestrektheid van Italië: er zijn enorme klimatologische verschillen tussen de regio’s. Meer zon, minder zon, zeewind, hoogte, regenval, … Alles beïnvloedt de smaak van de olijven.

Het verschil tussen monocultivars en blends

Twee termen die je vaak zal tegenkomen als je je wat meer verdiept in de verschillende soorten olijfolie, zijn ‘monocultivars’ en ‘blends’. Wat zijn dat? Is de ene beter dan de andere? We geven je graag wat meer inzicht.

Recepten

Pesto van daslook

Zelf pesto van daslook maken is niet moeilijk. Een lekkere pesto te gebruiken als pastasaus, smeersel of als pittige topping voor vlees en vis.

Go to Top