Gratis verzending vanaf 79 EUR  ACTIE 5% lentekorting - gebruik de code 'Primavera' bij afrekenen!  Gratis 500ml bakken&braden olijfolie bij aankoop vanaf 55 EUR!

Van olijf naar olijfolie

Van olijf naar olijfolie
Olijfolie wordt gemaakt met ultramoderne machines. Ze zorgen voor een perfecte hygiënische persing van de olijven afhankelijk van de variëteit, de rijpheid en de wens van de olijfboer.

Hoelang kan je olijfolie bewaren?

Hoelang kan je olijfolie bewaren?
Olijfolie is een natuurlijk product dat niet onbeperkt houdbaar is. Met deze tips bewaar je jouw olijfolies in optimale omstandigheden.

Over de teelt en oogst van olijven

Over de teelt en oogst van olijven

Ook bij olijfboeren heeft de tijd niet stilgestaan. Olijfbomen worden grondig gemonitord, ze krijgen gepaste bewatering, er is veel aandacht voor hoe ze kunnen groeien in harmonie met hun biodiverse omgeving… Al die innovaties komen de kwaliteit van de olijfolie ten goede.   De teelt De teelt van olijven is meestal een biologisch proces. Italiaanse olijfboeren gebruiken slechts weinig bestrijdingsmiddelen. Het meest frequent gebruikte is een middel dat ingezet wordt bij plagen van olijfvliegen. Die kunnen de oogst immers ruïneren. Het bestrijdingsproduct is sinds kort echter niet meer toegelaten in de biologische olijfbouw, wat biologische olijfboeren voor een heuse uitdaging stelt. Benieuwd naar de heerlijke olies die ze produceren? In onze webshop vind je een mooie selectie van gecertificeerde biologische...

Het verschil tussen monocultivars en blends

Het verschil tussen monocultivars en blends
Twee termen die je vaak zal tegenkomen als je je wat meer verdiept in de verschillende soorten olijfolie, zijn ‘monocultivars’ en ‘blends’. Wat zijn dat? Is de ene beter dan de andere? We geven je graag wat meer inzicht.

Waarom olijfolie gezond is

Waarom olijfolie gezond is
Olijfolie is gezonde olie. Ze bestaat voor 100% uit olijven, koud geperst, zonder enige toevoeging of chemische behandeling. Maar hoe gezond zijn olijven? En is olie geen vet? Hoe kan ze dan gezond zijn? … Klaar voor een beetje wetenschap?

De ene olijfolie is de andere niet

De ene olijfolie is de andere niet
Als je echt de tijd neemt om olijfolies te degusteren, zal je al snel merken dat er een enorme variëteit aan smaken is. Dat komt enerzijds door de veelheid aan cultivars en anderzijds door de uitgestrektheid van Italië: er zijn enorme klimatologische verschillen tussen de regio’s. Meer zon, minder zon, zeewind, hoogte, regenval, … Alles beïnvloedt de smaak van de olijven.
Pre-loader